Cavallets de Sabadell

Escut Cavallets de Sabadell

Són una iniciativa de l’Esbart Sabadell Dansaire. Es van estrenar l’any 2022, i els seus padrins són els Cavallets cotoners de Barcelona, de l’Esbart Català de Dansaires.

Els Cavallets de Sabadell tenen una particularitat especial ii és que són construïts amb medul·la. Per aquesta raó ha calgut la intervenció de tres artistes : Alessandro Ippati que ha fet les carcasses, Anna Sínia que ha fet tot el teixit dels cavallets amb medul·la i Guillem Amorós que els ha vestit.

Els cavallets estan composats per dos grups diferenciats ja que, tant el cavallet com el dansador, van habillats diferents. Faldellí verd amb armilla verd-gris o faldellí ocre amb armilla grana.

Tots els cavallets porten un domàs amb l’escut de la Ciutat, mentre que els genets porten un banderí amb el logotip dels Cavallets de Sabadell.

Els 8 cavallets ballen una dansa en la què, diferenciats pel faldellí del cavallet i l’armilla del dansador, interpreten una original coreografia, que té diverses parts, segons la melodia. Els autors de la coreografia són en Valentí Céspedes, la Marta Manyosa i en Tomàs Manyosa, que també és el compositor de la música.

Entitats: Esbart Sabadell Dansaire