Ball de Bastons de Sabadell

Escut Ball de Bastons de Sabadell

La Colla Bastonera de Sabadell neix l’any 1996 de la mà de la Muntsa Ustrell i en Jordi Ferran amb l’objectiu de potenciar el ball de bastons a la ciutat, tradició que no comptava amb presència a Sabadell en aquella època, tot i que hi ha referències sobre l’actuació de colles bastoneres a la ciutat de fa més de cent anys.

Els Bastoners de Sant Cugat van ser la colla que va apadrinar aquest grup, i els va acompanyar durant la seva creació. Ben aviat la colla va començar a fer els seus propis balls amb coreografies originals i músiques populars catalanes.

Amb la creació del Seguici Festiu de Sabadell, l’entitat engega el projecte del Ball de Bastons de Sabadell, amb músiques i coreografies pròpies i originals.

El vestuari de la Colla de Bastoners de Sabadell està composat per pantalons i camisa blanca amb l’escut de la colla, espardenyes de cinc vetes negres, camalls verds de mitja cama, faldellí verd amb una franja groga, mocador verd amb ribet groc, i faixa verda. Aquesta combinació de colors és una alegoría de la bandera de la ciutat.

Pel Seguici Festiu, el Ball de Bastons de Sabadell s’enfunda una capa curta de roba verda i brocada, brodada amb una adaptació de l’escut de la ciutat.

Entitat: Colla Bastonera de Sabadell